dilluns, 29 de març del 2010



"How beautiful it is and how easily it can be broken."

Tennessee Williams, "The Glass Menagerie"

diumenge, 28 de març del 2010

Alaska



Et diria tantes coses que seria capaç d’arrencar-me la llengua per servir-te-la en un plat. Em trauria l’estómac perquè no pogués oprimir-me mai més i m’esquinçaria els pulmons per poder deixar-me d’intermitències respiratòries. M’enganxaria les parpelles per no haver de veure mai més res, m’arrencaria les orelles per no sentir el soroll. Et donaria les meves cames i els meus peus perquè poguessis fugir de mi tan ràpid com et fos possible. Et donaria les meves mans perquè no pogués fer mai més mal. La meva veu perquè em traguessis allò que no puc dir. M’escolaria el cervell per deixar de pensar, de sentir, i col·locaria el cor sota el teu pas perquè poguessis tornar-me les jugades. M’ofegaria en un mar de llàgrimes. Banalitzaria la consciència. Mastegaria la pell, mataria l’ànima. Volaria els sentits i l’ordre natural del món, del cos. I no en quedaria res, com en una mena d’Alaska. Una mena d’Alaska, això mateix.


divendres, 26 de març del 2010

Eels






Standing in the dark outside the house
breathing in the cold and sterile air
well, I was thinking how it must feel
to see that little light
and watch it as it disappears
and fades into
and fades into the night


dimarts, 23 de març del 2010

Robbers



You were right, you were wrong, mil idees que em ronden pel cap donades per la quantitat de coses que es difuminen quan veus que el temps es roba a si mateix per no deixar ni una engruna a l'ànima.

dissabte, 20 de març del 2010

Speeding Motorcycle






Homenatge a Mark Linkous per Yo La Tengo ahir. La cançó original és, com no, de Daniel Johnston.

Video via Dímelo Rápido.

dimarts, 16 de març del 2010



Noviembre 1951.

(Apunte de clase). Calderón. El otro día, al terminar la lección, dejé lanzada la especie, pero sin saber exactamente la cronología. Controlo y, en efecto, La vida es sueño es exactamente dos años anterior al Discours de la Mèthode. Antes que Cartesio, al lado de la estufa, Segismundo plantea el "problema crítico" por autonomasia de la filosofía. Pero en el último acto ya da la solución, que sólo quedará bien expresada por Kant en la "Crítica de la razón práctica"; la salvación por la conducta, la renuncia al desacreditado conocimiento para asirse al imperativo categórico: el "firmamento estrellado".


obrar bien es lo que importa
por si llega el despertar.


(Entre paréntesis. La casuística jesuítica nos tranquiliza: en sueños no pecamos, porque no tenemos "advertencia plena" ni "consentimiento pleno").


El arte del artículo, José María Valverde.



dissabte, 13 de març del 2010

òperes egípcies



Determinants determinatius i modificadors interns que connoten el fred que sembla acomiadar-se intermitentment, ara sí, ara no, preposicions que funcionen com complements d’abric i de primavera que treu el nas i alguna flor. Acompanyaments de brisaina més aviat dolça, ara que no hi ha més tremolors que les anatòmiques, més aviat per sistema que per por. Els ànims s’amaguen rere la bufanda de congestió nasal, davant la conclusió que la gramàtica és tant relativa com les altures i el compàs; i do, re, mi, fa, sol, vente que yo te daré zumo de mi corazón, vente que yo te daré zumo de mi corazón.


dimarts, 9 de març del 2010

to fix my broken hands


Ahir Mark Linkous, líder de la banda Sparklehorse, va suicidar-se a la seva casa de Knoxville. No tinc paraules per definir l'immens pesar i ofec que sento. Linkous era un geni i el que va arribar a fer no té límits, per mi era tant extraordinari (només cal veure l'etiqueta "Sparklehorse" del blog) que va aconseguir canviar-me la vida, va arribar en el moment més delicat i va ser una de les millors teràpies. Aquí i avui se m'ajunten fets i paraules. Sempre havia pensat que les morts dels nostres referents en realitat ens són prou alienes com per poder prendre distància i no afectar-nos l'esperit. Avui he descobert que quan una cosa és massa dins teu no pot sortir-ne sense esquinçar-te l'ànima. Avui tot és una mica més gris i se m'ha fos el dia per complet. L'únic que us puc dir és que escolteu l'"It's A Wonderful Life" i veureu que la vida pot ser una mica millor que ahir.


I'm so sorry,
my spirit's rarely in my body,
it wanders through the dry country
looking for a good place to rest


Espero que hagis tingut sort, Mark.
Descansa en pau.

dimarts, 2 de març del 2010

There is thunder

Previsions de tempesta, records líquids i dies de lucidesa absoluta on la resposta general a tot seria un "I would prefer not to".

dilluns, 1 de març del 2010













Avui no és el cervell, són els ulls.